Acțiuni de AMPLOARE împotriva avorturilor, organizate de Biserică în Olt

Anul acesta, „Marșul pentru viață” s-a desfășurat, sâmbătă, 25 martie, de Buna Vestire, în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, dar și în orașele din Olt, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!. A fost vorba de o nouă acțiune împotriva avortului provocat, organizată de Biserică. 

În Olt, acțiunile s-au desfășurat în orașele Slatina, Caracal, Balș, Corabia și Drăgănești-Olt. după un calendar pus la punct de Episcopia Slatinei și Romanaților.

***

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%), se arată într-un comunicat al Bisericii Ortodoxe Române.

„Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu”, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here