Polițiștii din Olt, percheziții în patru județe la evazioniști. Prejudiciul este IMENS

În această dimineaţă, Poliţiştii din Olt efectuează, miercuri, 50 de percheziţii pe raza județelor Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu, în două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru cauzarea unui prejudiciu de 14.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Oamenii legii din Olt sunt sprijiniți și de colegii lor din județele în care au loc percheziții.  

Perchezițiile se desfășoară în două dosare penale, aflate în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Citește și Fiul polițistului din Corabia care a înjunghiat doi tineri, reținut pentru tentativă de omor calificat/FOTO

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică.

Citește și Focuri de armă la Slatina, trase de mai mulți jurnaliști / FOTO

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit.

Citește și Când începe și cât ține vacanța de Paște 2017/Vești bune de la Ministerul Educației

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 14.000.000 de lei.

La sediul I.P.J. Olt vor fi conduse la audieri 10 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here