Stadion modern, cu 15.000 de locuri, și echipă de fotbal la Slatina/Ce demersuri se fac

În bugetul pe acest an, Primăria Slatina a alocat fonduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind modernizarea Stadionului „1 Mai”, banii pentru un asemenea proiect urmând să vină din fonduri guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii.

Informația a fost dată publicității, joi, într-o conferință de presă, de primarul municipiului-reședință de județ, Emil Moț.

„Nu ştiu dacă aţi văzut stadionul de la Târgu Jiu, de 15 mii de locuri. Mi-ar plăcea să avem şi noi aşa ceva. Am avut şi nişte discuţii  la CNI şi mi s-a sugerat că poate vor finanţa un stadion de 15 mii de locuri, ca la Târgu Jiu. Din bugetul local este imposibil să susţinem această investiţie”, a declarat, joi, Emil Moţ.

Primarul Slatinei a mai spus că primăria ar dori și înfiinţarea unei echipe de fotbal ce ar urma să ființeze în cadrul Clubului Sportiv Municipal. Pentru ca un asemenea deziderat să devină realitate este însă nevoie de modificarea Legii Sportului.

„Dacă am prins un studiu de fezabilitate pentru reabilitare Stadionului «1 Mai», avem în viziune şi o echipă de fotbal. Aşteptăm Legea Sportului, pentru a putea finanţa sportivii, cu contracte de muncă special pentru ei. Noi am primit un draft, în această săptămână, şi ni s-a cerut să propunem ce modificări am crede noi de cuviinţă. Eu zic că undeva într-o lună de zile se va adopta şi această nouă lege a sportului şi, la rectificarea bugetară, putem aloca fonduri pentru o echipă de fotbal”, a reliefat Emil Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here