Primar din Olt, reținut de polițiști într-un dosar de ABUZ în serviciu și DELAPIDARE/FOTO

În urma perchezițiilor desfășurate joi dimineață de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, primarul comunei Drăghiceni, Ștefan Viorel Șoancă, a fost reținut, cu puțin timp în urmă, pentru 24 de ore într-un dosar penal de abuz în serviciu și delapidare, cu un prejudiciu estimat la valoarea de 200.000 lei. 

Edilul a primit ordonanță de reținere după ce mai multe persoane au fost audiate în urma perchezițiilor efectuate, joi dimineață, de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în instrumetarea căruia se află dosarul.

„Activităţile vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2015 – 2016, în calitate de reprezentanți ai unor instituții publice și administratori ai unor societăți comerciale, ar fi recepționat lucrări de construire fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare estimată de 200.000 lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Primarul din Drăghiceni (foto) urmează să fie prezentat, în cursul zilei de vineri, Judecătoriei Caracal cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În rând cu primarul au fost audiate alte patru persoane, însă împotriva lor nu s-a luat nici o măsură preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here