Primarul din Drăghiceni, control judiciar/Edilul, reținut după un denunț depus la DGA în 2015

Ștefan Viorel Șoancă

Reținut, joi, de poliţişti, într-un dosar penal de abuz în serviciu și delapidare ,primarul comunei Drăghiceni, Ștefan Viorel Șoancă, a fost pus în libertate de Judecătoria Caracal, care a instituit, însă, împotriva sa măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și interdicția de a-și exercita, în cele două luni, prerogativele funcției.

Anunțul a fost făcut de Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție (DGA – SJA) Olt, implicat în rezolvarea acestui dosar.

„La data de 30.03.2017, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Olt, împreună cu ofiţeri din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Caracal, au efectuat un număr de 3 percheziţii: la sediul unei primării din jud. Olt, la domiciliul primarului şi la sediul unei societăţi comerciale. (…) Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activități de cercetare penală în cauză. Inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, iar astăzi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 zile, precum și interdicția de a-și exercita funcția pe aceeași perioadă”, se arată într-un comunicat al DGA, citat de replicaonline.ro.

În același comunicat se mai arată că primarul din Drăghiceni a fost „umflat” de oamenii legii în baza unui denunț depus de o persoană la DGA în 2015.

„Dosarul a fost înregistrat la data de 04.12.2015, ca urmare a denunţului depus de o persoană la sediul D.G.A. – S.J.A. Olt cu privire la faptul că primarul comunei respective opreşte înregistrarea în evidenţele primăriei a proceselor verbale de sancţiune cu amendă trimise de către unităţile de poliţie pe numele contravenienţilor cu domiciliul pe raza comunei”, potrivit Direcției Generale Anticorupție.

Cu totul alte informații au fost transmise, în dimineața în care au fost efectuate perchezițiile, de Poliție.

„Activităţile vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2015 – 2016, în calitate de reprezentanți ai unor instituții publice și administratori ai unor societăți comerciale, ar fi recepționat lucrări de construire fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare estimată de 200.000 lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here