Corul „Unda” al CNV „Nicolae Titulescu” Slatina, calificat în etapa națională la Olimpiada Corală-FOTO/VIDEO

Corul „Unda” al Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina, condus de profesoara Alexandra Geantă, a trecut cu brio, sâmbătă, de faza zonală a Olimpiadei Naționale Corale, care s-a ținut la Slatina.

Sub bagheta profesoarei Alexandra Geantă, elevii slătineni au convins juriul că merită să meargă mai departe, la faza națională a competiției, după ce au cântat piesele „Tourdion” de Pierre Attaingnant, „Catavasiile Întâmpinării Domnului”, scrisă de Gheorghe Cucu, „Ileana”, de Jan Tausinger, „Clopote astrale”, de Teodor Zgureanu și „Polka «Feuerfest»”, de Joseph Strauss.

Pentru faza națională a Olimpiadei Naționale Corale s-a calificat, dar la secțiunea liicelor de arte, și Corul „Carmina Coziae” al Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu, formație condusă de profesorul Mihail Ștefănescu.

Faza zonală a competiției a fost organizată, sâmbătă, în sala „Amfiteatru” a Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina. Președintele juriului a fost maestrul Jean Lupu, diacon și director-dirijor al Corului „Symbol” din București, care, într-o conferință de presă organizată înaintea programului coral, și-a manifestat bucuria reîntoarcerii pe plaiurile de pe care și-a luat zborul în viață cu mulți ani în urmă și a făcut o impresionantă pledoarie pentru arta corală și pentru efectele benefice ale muzicii în educația și formarea copiilor. Vicepreședinte al juriului a fost Viorel Anastasiu, profesor al colegiului-gazdă.

Membrii cu drept de vot în juriu au fost Gabriel Victor Popescu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Mihaela Diva Vasilcoiu, profesor la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, Rodica Prodan, profesor al CNV „Nicolae Titulescu” Slatina, și Nelu Vasile, profesor al Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea.

Comisia de organizare și evaluare a avut-o, ca președinte, pe șefa Inspectoratului Școlar Județean Olt, Felicia Man, iar în funcția de președinte executiv pe Florica Grecu, inspector de specialitate.

Organizatorii evenimentului au fost Ministerul Educației Naționale, Prefectura Olt, Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina, Inspectoratul Școlar Județean Olt, CNV „Nicolae Titulescu”, Episcopia Slatinei și Romanaților și Muzeul Județean Olt, reprezentat la manifestare de directorul instituției, Laurențiu Guțică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here