Soț și soție din Olt, intoxicați cu gaze/Femeia, transferată cu elicopterul, în comă, la București/FOTO

Doi soți din comuna olteană Găneasa s-au intoxicat cu gaz butan, luni dimineață, cel mai probabil în urma unor pierderi de la o butelie. Cei doi au fost transportați la spitalul din Slatina, iar femeia, în stare mult mai gravă decât soțul ei, a fost transferată, cu un elicopter SMURD, la un spital din București.

Bărbatul, de 59 de ani, a fost găsit conștient de echipajul de prim ajutor. Femeia, de 60 de ani, se află în stare mult mai gravă decât soțul ei, astfel că medicii din Slatina au luat decizia ca pacienta să fie transferată, cu elicopetrul SMURD Craiova, la un spital din București, ea aflându-se deja în comă.

„Cele două persoane au fost transportate de echipajele SAJ și SMURD la spital, bărbatul în stare conștientă, femeia semiconștientă. Cei doi s-au intoxicat, cel mai probabil, de la o butelie care alimenta un sistem de încălzire a apei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Medicii de la Slatina susțin că starea pacientei nu s-a putut ameliora, astfel că s-a luat decizia transferării ei la un spital din Capitală.

„Pacienta se afla în comă severă și a fost transferată, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Floreasca din București”, a confirmat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, dr. Cătălin Pătru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here