Vechea groapă de gunoi a Slatinei s-a APRINS/Pompierii intervin în forță-FOTO/VIDEO

Vechea groapă de gunoi de la marginea Slatinei a luat foc, degajări mari de fum acoperind la această oră zona. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale de stingere și cu o cisternă de la o societate comercială, dar degajările mari de fum fac foarte dificil accesul în zonă.

Mirosul greu a cuprins orașul încă de la primele ore ale dimineții. În acest moment arde gunoiul de pe marginea gropii pe sute de metri pătrați, însă focarele sunt în interiorul gropii.

„Estre vorba de vechea groapă de gunoi aflată la est de fabrica de aluminiu, la ieșirea din Slatina spre Pitești, pe dreapta. Arde gunoiul pe marginea gropii, pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, precum și în interiorul gropii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Pompierii de la Detașamentul Slatinei intervin acum cu două autospeciale de stingere, cu încă o autospecială aparținând unui operator economic și cu o cisternă de la o societate comercială. De asemenea, la fața locului se intervine și cu mai multe buldoexcavatoare.

„Este degajare mare de fum în zonă, astfel c accesul este dificil. Intervenția este înregunată și de terenul accidentat”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pentru identificarea focarului și pentru lichidarea incendiului pompierii au fost nevoiți să intervină aproape 10 ore. Peste noapte vor rămâne, totuși, să supravegheze zona angajații firmei de salubritate a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here