Amenzi RECORD date de polițiștii din Olt: Peste 1,3 miliarde doar într-un week-end

Polițiștii rutieri din Olt au desfășurat, în perioada 31 martie-02 aprilie, acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză. Oamenii legii olteni au aplicat aproape 600 de sancțiuni în valoare totală de peste 1,3 miliarde lei vechi.

Astfel, la sfârșitul săptămânii au fost verificate peste 1000 de autovehicule, cu privire la respectarea regimului legal de viteză, ocazie cu care, polițiștii rutieri de pe raza județului Olt au constatat nouă infracțiuni la regimul circulației și au aplicat 599 de sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002, dintre care 328 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

De asemenea, 99 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației pe drumurile publice.

„Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate în acest weekend de polițiștii rutieri olteni este de 130.818 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Totodată, au fost reținute 26 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto și asigurarea unui climat de normalitate, polițiștii rutieri vor continua să acționeze în trafic, mai spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here