FOTO Polițiștii bat din poartă-n poartă și iau la mână anumite instituții/Iată MOTIVUL

În perioada 3 – 7 aprilie, Poliția Română desfășoară, la nivel național, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, prilej cu care polițiștii din Olt se află în mai multe acțiuni menite să arate anumitor segmente de populație ce trebuie făcut pentru a nu cădea victime sau pentru a preîntâmpina fenomenul infracțional.

Prima zi a fost dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului: furturi, tâlhării, înşelăciuni, ocazie cu care poliţiştii de ordine publică / proximitate au distribuit pliante cu informații și recomandări preventive și au purtat discuții cu cetățenii în vederea diminuării riscului de victimizare.

Polițiști din Slatina au desfășurat activităţi de informare şi prevenire la Căminul de bătrâni și Clubul Pensionarilor din municipiu.

De asemenea, oamenii legii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt s-au deplasat la persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate, prezentându-le modalități de reducere a riscului de victimizare, precum şi modalităţile de contactare a poliţiei, în situaţii de urgenţă.

„Zilele de 4 și 5 aprilie sunt dedicate siguranţei în mediul online. Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul conducerii unităților de învățământ,  va desfășura activități la Colegiul Tehnic «Alexe Marin» și Școala Generală «George Poboran». Vor fi distribuite pliante cu recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor, urmate de informări și dezbateri cu tema «Siguranța în mediul online»”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Activitățile preventive vor continua pe parcursul întregii săptămâni, în ziua de 6 aprilie fiind planificate activităţi pentru prevenirea violenţei în mediul familial, în cadrul cărora polițiștii de proximitate vor prezenta gravitatea consecințelor violenței în familie și vor îndruma cetățenii să informeze poliția, dacă sunt victimele unei agresiuni sau au cunoștință despre astfel de cazuri.

„Ultima zi a evenimentului este dedicată siguranţei rutiere, ocazie cu care vor fi desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii care conduc la producerea de accidente, la nivelul judeţului Olt”, a mai spus Alexandra Dicu.

De asemenea, vor fi desfăşurate activităţi informativ preventive în unităţile de învăţământ, vizând legislaţia rutieră, cauzele şi condiţiile favorizante ale accidentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here