FOTO/VIDEO Autoturism distrus TOTAL de flăcări într-o pădure din Olt/Imagini ca după un atac MAFIOT

Un autoturism „parcat” într-o pădure de pe raza localității oltene Baldovinești a fost distrus de un incendiu petrecut duminică după-amiază. Cu toate eforturile depuse de pompieri, autoturismul a fost distrus în întregime de flăcări, ca și cum ar fi sărit în aer. Potrivit unor surse neoficiale, se pare că mașina a luat foc după ce a fost „forjată” mai mult decât putea suporta motorul prin pădure. Șoferul a scăpat ca prin minune. 

Mai precis, autoturismul era condus printr-o pădure din satul Pietriș, comuna Baldovinești. La locul evenimentului au ajuns pompierii pompierii de la Garda Balș. Salvatorii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului, dar, cu toate eforturile depuse de ei, din mașină nu au mai rămas decât scheletul metalic. Mai gravă decât arderea autoturismului era extinderea incendiului la pădure.

„În momentul sosirii echipajului de stingere, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără și degajări mari de fum, existând pericolul ca focul să se extindă și la pădurea unde se afla staționat autoturismul. Pompierii au reușit lichidarea incendiului în limitele găsite, dar nu au mai putut limita pagubele, autovehiculul fiind distrus în totalitate”, a declarat și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a incendiului este „efectul termic al tobei de eșapament neizolate corespunzător”, după cum spun pompierii.

Potrivit unor surse neoficiale, se pare că mașina a luat foc după ce a fost „forjată” mai mult decât putea suporta motorul prin pădure. Șoferul, un bărbat de 30 de ani, din Găvănești, fratele proprietarului mașinii, a scăpat ca prin minune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here