Oficial: Cadavrul găsit în Barajul Ipotești aparține consilierului local PNL, dispărut luna trecută

Cadavrul găsit sâmbătă plutind în apele Oltului, în Barajul Ipotești, aparține consilierului local din Ipotești dispărut în urmă cu trei săptămâni. 

Trupul neînsuflețit a fost recunoscut de familie, potrivit Poliției. „Cadavrul a fost identificat de familie ca aparținând bărbatului de 54 de ani, dispărut în urmă cu trei săptămâni în barajul de la Ipotești”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

„Trupul neînsuflețit al bărbatului înecat în râul Olt, în zona barajului Ipoteşti, a fost găsit şi adus la mal, sâmbătă, 08 aprilie, de echipa de căutare-salvare din cadrul Detaşamentului Slatina. Pompierii au executat timp de 19 zile acțiuni de căutare a bărbatului, atât pe apă cât şi pe uscat”, a declarat și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu..

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar medicii legiști au efectuat necropsia, rezultatele oficiale privind cauzele decesului urmând să ajungă luni la Poliție.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă în acest caz, pentru stabilirea exactă a cauzei și împrejurărilor în care a murit bărbatul.

Mircea Lungu, de 54 de ani, consilier local al PNL din Ipotești, a plecat, în noaptea de 20 spre 21 martie, cu un amic, să pună plase de pescuit în apă, în largul barajului de pe raza localității. Alesul liberal a plecat singur cu barca, lăsându-și amicul pe mal, în mașină. După câteva ore, acesta a zărit barca goală și a cerut ajutor la 112.

Mircea Lungu se afla la cel de-al patrulea mandat de consilier local. El chiar a candidat, anul trecut, la funcția de primar al comunei sale din partea PNL, dar a pierdut în fața candidatului PSD.

Alesul PNL avea trei copii, doi băieți și o fată, cu toții căsătoriți. Aceștia erau plecați, cu mama lor, în Spania, de mai multă vreme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here