MIRACOL de Paște pentru un șofer din Olt care s-a urcat beat criță la volan

Foto arhivă

În timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Brebeni, un bărbat de 33 ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat într-un pod din beton de pe marginea drumului. Deși impactul a fost extrem de puternic, șoferul a scăpat, ca prin miracol, fără nici o zgârâietură. 

Accidentul a avut loc miercuri, când bărbatul a decis să plece cu mașina, în ciuda faptului că consumase o cantitate apreciabilă de alcool.

„La data de 12 aprilie a.c., un bărbat, de 33 ani, în timp ce conducea autoturismul  pe raza comunei Brebeni, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un pod din beton de pe marginea drumului, fără a suferi leziuni care necesită îngrijiri medicale. Polițiștii prezenți la fața locului au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,92 mg alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, polițiști slătineni au depistat în trafic, tot pe raza comunei Brebeni, un bărbat de 40 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta este cercetat acum pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în aceeași zi polițiștii din Corabia au oprit în trafic, pe raza comunei Giuvărăști, un autoturism condus de un bărbat de 51 ani. În urma legitimării persoanei, polițiștii au constatat că acesta emana halenă alcoolică. Conducătorul auto a refuzat solicitarea polițiștilor de a fi testat cu aparatul alcooltest, precum și recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În acest caz au fost întocmite acte premergătoare pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre bilologice”, a mai precizat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here