PNL Olt are un nou președinte: Ion Moisescu/Declarații la cald/FOTO+VIDEO

Ion (Costel) Moisescu

PNL Olt are, de vineri, un nou președinte în persoana lui Ion (Costel) Moisescu, singurul candidat pentru această funcție, de altfel. El a fost creditat cu 367bde voturi din cele 382 valabil exprimate de delegații prezenți la ședința ordinară de alegeri a Comitetului de Coordonare Județean, organizată la Casa Tineretului din Slatina. Moisescu a făcut apel la unitate. Primul obiectiv major al său și al noii structuri de conducere este câștigarea alegerilor locale din 2020. Până atunci, se vrea câștigarea funcției de primar în cele două localități unde în 11 iunie vor avea loc alegeri parțiale, Osica de Sus și Sprâncenata.

În discursul de dinaintea votului rostit în fața unei săli pline cu aproape 400 de delegați, Ion Moisescu a spus că este adeptul muncii în echipă, că își dorește primari invincibili, seriozitate și putere de convingere din partea liberalilor. El a dat exemplu organizației PNL Scornicești, pe care o și conduce, care a câștigat trei mandate de primar până acum.

„Sunt adeptul echipei – vreau invincibilitatea primarilor noștri, seriozitazea, puterea de convingere. Eu sunt de la Scornicești, de unde e mama, tata, bunica și bunicul comunismului și de trei mandate de când sunt președinte, PSD e pe locul doi, de trei mandate câștigă PNL mandatul de primar cu trei nume diferite. O echipă omogenă și unită poate să producă cel mai bun produs și să-l și susțină”, a spus, de la tribună, candidatul la funcția de președinte al PNL Olt.

Ion Moisescu a mai afirmat că, de săptămâna viitoare, vor fi organizate sondaje pentru următoarele alegeri locale, principalul obiectiv fiind câștigarea scrutinului din 2020 în fața PSD. Pentru asta trebuie ca partidul să se reechilibreze, să recâștige încrederea electoratului și, pentru reușită, se va pune bază pe unitate. El a mai spus că nu va tolera prezența trădătorilor în partid.

„De săptămâna viitoare dăm drumul la sondaje pentru alegerile locale. Nu o să tolerez vânzarea. Nu o să tolerez oameni care ne vând pe câteva voturi. Ori suntem uniți, ori afară, dacă nu va merge. Să facem echipe puternice astfel încât să ne putem bate cu PSD de la egal la egal. Dacă împreună reușim să echilibrăm partidul, să dăm încredere, să fim uniți, putem să câștigăm alegerile din 2020. Campania de la parlamentare din 2016 a fost un dezastru pentru noi. O merge Cioloș la Sibiu, dar nu merge la Olt. Să ținem cont de particularitatea județului. Azi ne alegem conducerea, de mâine ne apucăm de treabă”, a reliefat Ion Moisescu.

Până la alegerile din 2020, primul obiectiv al noii conduceri va fi câștigarea funcției de primar în cele două localități unde în 11 iunie vor avea loc alegeri parțiale, Osica de Sus și Sprâncenata.

Ion Moisescu a devenit membru al Partidului Național Liberal în 1994. În perioada 2005 – 2010 a fost membru al Biroului Politic Județean, între 2010 și 2013 a fost vicepreședinte la nivelul aceluiași for, iar din 2014 este prim-vicepreședinte al PNL Olt. Funcția de președinte al PNL Scornicești o ocupă din 2008.

Ion (Costel) Moisescu

În mandatele 2004-2008 și 2008 – 2012 a fost consilier local în Scornicești, iar din 2012 este consilier județean.

În cadrul noii structuri de conducere au mai fost aleși doi prim-vicepreședinţi, opt vicepreşedinţi şi 15 membri ai Biroului Politic Judeţean. Din birou vor mai face parte un trezorier, preşedintele Comisiei de Arbitraj Judeţene şi preşedintele Comisiei de Revizie şi Cenzori.

În afară de fruntașii liberali ai gazdelor, printre care s-a numărat senatorul Siminica Mirea și deputatul Gigel Știrbu, la eveniment au participat Ludovic Orban și noul președinte al PNL București, europarlamentarul Cristian Bușoi, fostul secretar general al PNL, Marian Petrache, președintele PNL Sector 3 București, Florin Alexe, vicepreședintele regional Cristian Buican, președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu etc.

Senatorul Siminica Mirea
Ludovic Orban
Marian Petrache și Cristian Bușoi
Deputatul Gigel Știrbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here