Ei au sărit în foc pentru stingerea incendiului izbucnit la ultimul etaj al unui bloc din Slatina/FOTO

Ziua de sâmbătă, 22 aprilie, a avut trei eroi: Romică Răducanu, Gabriel Tornea și Adrian Istrate. Sunt pompieri în cadrul Detașamentului Slatina și, după alerta că în strada Tipografului din municipiul-reședință de județ a izbucnit un incendiu la etajul patru al unui bloc de locuințe, lor le-a venit rândul să sară în foc pentru lichidarea incendiului din interior.

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 12.40, iar la fața locului au ajuns pompierii Detașamentului Slatina cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înălțime, dar și un echipaj SMURD.

Mai întâi au fost evacuați locatarii din apartamentele existente pe scara blocului. Apoi, Romică Răducanu (șeful Gărzii de Intervenție și Stingere, cunoscut drept Nea Romică, cel care ia primul taurul de coarne în astfel de situații), Gabriel Tornea și Adrian Istrate s-au echipat imediat cu costumele Nomex, și-au pus aparatele de respirat la spate, și-au potrivit măștile pe față și au pătruns pe scara blocului plină de fum. Au ajuns la „obiectiv”, au intrat în apartamentul cuprins de flăcări și, aproape orbește (cel puțin la început), dar cu reflexe câștigate în zeci sau sute de experiențe similare, au reușit, pe durata unei ore, să lichideze incendiul.

Au ars materialele textile, mobilierul, electronicele și electrocasnicele din cele patru camere ale apartamentului, dar a fost „stins” un eventual dezastru dacă incendiul s-ar fi propagat la alte apartamente din imobil.

Un gust amar este acela că salvatorii și-au riscat viața nu în urma unei nefericite întâmplări, ci pentru că cineva a avut gândul, de neimaginat, să dea foc, intenționat, apartamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here