Campanie de donare de alimente și bani pentru săraci în magazinele Carrefour din Slatina

Grupul Carrefour dublează numărul magazinelor în care lansează, alături de Crucea Roșie Română campania Banca de Alimente, iar anul acesta campania se va derula și în magazinele Carrefour din Slatina, prin implicarea Filialei de Cruce Roșie Olt.

Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost lansat de Crucea Roşie Română în anul 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul constă în colectarea de alimente greu perisabile sub formă de donație de la clienții magazinelor partenere și distribuirea acestora, sub formă de pachete, la domiciliul beneficiarilor. Pachetele cu alimente cântăresc, fiecare, câte 12 kg și conțin alimente de bază precum ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți şi alte produse alimentare.

Crucea Roșie Olt anunță că și în Slatina, în cele două magazine partenere, în perioada 10 aprilie-10 mai, oamenii pot cumpăra și apoi dona alimente greu perisabile pentru persoanele și familiile defavorizate, prin intermediul coșurilor special amplasate la ieșirea din magazine si semnalizate cu logo-ul proiectului, iar voluntari ai Crucii Roșii, în anumite intervale orare, vor promova campania în rândul clienții magazinelor și îi vor invita să doneze un aliment pentru cei care suferă de foame.

„Dezvoltarea proiectului Banca de Alimente a devenit o necesitate ca urmare a creșterii continue a numărului solicitărilor venite din partea persoanelor vulnerabile. Numărul de beneficiari de alimente va fi direct dependent de implicarea populației care va cumpăra și va dona câte un produs greu perisabil. Din surplusul fiecăruia dintre noi, putem ajuta împreună familii de vârstnici, familii fără venituri cu copii mici, persoane bolnave pentru care un coș gratuit cu alimente înseamna hrana pentru câteva săptămâni”, a declarat șefa Crucii Roșii Olt, Simona Capizisu.

Pentru al optulea an consecutiv, între 10 aprilie si 10 mai, Carrefour România, în parteneriat cu Crucea Roşie Română, organizează campania Banca de Alimente si o extinde în 63 de magazine ale grupului Carrefour. Proiectul Crucii Roșii Române face parte din campania internațională de colectare de alimente, coordonată de Fundaţia Carrefour, care se desfășoară simultan în 10 țări în care grupul Carrefour este prezent. Astfel, pe parcursul întregii luni, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele și familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat și la ieșirea din magazine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here