Fast-food-ul Royal din Slatina, amendat de DSVSA pentru mizerie/Două cliente au ajuns la spital

Agresiunea sexuală a avut loc în incinta fast-food-ului Pizza Royal

Restaurantul de tip fast-food Royal din Slatina a fost amendat cu 2000 de lei de reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt în urma unui control efectuat după ce două surori, de 6 și 13, au ajuns la Urgențe după ce au mâncat pizza cumpărată din această unitate. Sancțiunea a fost aplicată pentru nereguli legate de starea de igienă. În trecut, fast-food-ul a mai fost sancționat contravențional de patru ori pentru aceleași nereguli, iar în două rânduri patronul restaurantului s-a ales cu suspendarea temporară a activității.

Mai precis, unitatea de alimentație publică a fost sancționată contravențional de medicii veterinari cu 2000 de lei pentru „neconformități legate de starea de igienă necorespunzătoare și manipulare necorespunzătoare”.

„A fost acolo o echipă de medici veterinari de la Control Oficial Siguranța Alimentelor și, în urma controlului efectuat, unitatea a fost sancționată contravențional cu 2.000 de lei neconformități legate de starea de igienă necorespunzătoare și manipulare necorespunzătoare. Au fost prelevate și probe din produsele expuse spre comercializare, pizza, teste de sanitație de pe tegumenul personalului angajat și teste de sanitație de pe suprafețe. Se așteaptă rezultatul acestor teste de laborator pentru că analizele durează”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, dr. Venera Popa.

În trecut, unitatea de fast-food a mai fost amendată în patru rânduri pentru același tip de probleme, iar de două ori i s-a suspendat temporar activitatea.

„În anii trecuți unitatea a mai fost sancționată contravențional de patru ori cu câte 2.000 d elei, în principal pentru aceleași nereguli. De asemenea, în 2015 și în 2016 s-a emis ordonanțe de suspendare a activității”, a mai precizat Venera Popa.

Două fetiţe de șase și 13 ani din Slatina, surori, au ajuns, miercuri, la spital cu stări de vomă şi dureri de cap și stomac după ce, cu o zi înainte, au mâncat pizza de la Royal. Potrivit rudelor, bunica celor două fetițe, care a mâncat din aceeaşi pizza cu nepoatele sale, a acuzat și ea aceleaşi simptome, dar nu s-a prezentat la spital.

Fast-food-ul este administrat de SC Niță Robert SNC, care îi are drept asociați pe Mihai Niță și Ana Niță. Înființată în 1993, firma a înregistrat profit aproape an de an, iar în 2013 a înființat și un sediu secundar în București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here