ATENȚIE unde mâncați: Enterobacterii la un fast-food din Slatina/FOTO

Rezultatele analizelor de laborator la care au fost supuse probele prelevate săptămâna trecută de medicii veterinari din restaurantul „Royal”, de tip fast-food, din Slatina indică, în cazul a două probe, probleme grave de igienă. Unitatea de alimentație publică a intrat în vizorul medicilor veterinari după ce două surori, de 6 și 13 ani, au ajuns la Urgențe după ce au mâncat pizza cumpărată din această unitate.

Rezultate neconforme au apărut în cazul a douăp probe prelevate de pe pielea unui angajat și după suprafața de lucru din restaurant.

„Controlul efectuat la fast-food-ul din Slatina a inclus și prelevarea testelor de sanitație pentru confirmarea/infirmarea efectuării, păstrării și respectării regulilor de igienă, aspect care poate fi determinat cu certitudine numai prin investigații de laborator.

În urma analizării celor șase teste de sanitație prelevate, două sunt cu rezultate necorespunzătoare, respectiv un test de sanitație prelevat după tegumentul unui angajat la parametru enterobacterii și un test de sanitație prelevat de pe suprafața de lucru, neconform la parametrul număr total de germen, ceea ce confirmă o stare de igienă necorespunzătoare, precară, și nerespectarea minimelor reguli de igienă, fapt constatat și sancționat de medicii veterinari la momentul efectuării controlului”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt.

Două fetiţe de șase și 13 ani din Slatina, surori, au ajuns, săptămâna trecută, la spital cu stări de vomă şi dureri de cap și stomac după ce, cu o zi înainte, au mâncat pizza de la Royal. Potrivit rudelor, bunica celor două fetițe, care a mâncat din același produs cu nepoatele sale, a acuzat și ea aceleași simptome, dar nu s-a prezentat la spital.

Fast-food-ul din Slatina a fost amendat de mai multe ori pentru condițiile de igineă precare

Firma care administrează fast-food-ul, SC Niță Robert SNC, a fost controlată și sancționată contravențional de medicii veterinari cu 2000 de lei pentru „neconformități legate de starea de igienă necorespunzătoare și manipulare necorespunzătoare”.

În trecut, unitatea a mai fost amendată în patru rânduri pentru același tip de probleme, iar de două ori i-a fost suspendată, temporar, activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here