Polițist din Olt, sub control judiciar pentru favorizarea făptuitorului, fals și uz de fals

Procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au luat, joi, măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, faţă de un lucrător de poliţie din cadrul IPJ Olt – Secţia 6 Poliţie Rurală Găneasa, Postul de Poliţie Curtişoara, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de favorizare a făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Citește și DOSAR/O firmă controlată de Vâlcov oferea MITĂ funcționarilor de la Cadastru

În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, a consemnat, în mod nereal, în cuprinsul unei declaraţii, faptul că persoana vătămată dintr-o cauză penală aflată în instrumentarea sa, şi-a retras plângerea prealabilă, lucrătorul de poliţie propunând ulterior o soluţie de clasare ce a fost însuşită de către procuror, favorizând în felul acesta persoana cercetată.

Citește și Spitalul Slatina a luat bătaie la fundul gol în instanță de la firma care a modernizat UPU

„În sarcina inculpatului nu s-a instituit, printre alte obligaţii, aceea de a-i interzice exercitarea profesiei de poliţist, având în vedere că, în conformitate cu dispoziţiile art. 65 alin. 2 şi 4 din Lg. nr. 360/2002 republicată, privind statutul poliţistului, acesta urmează să fie pus la dispoziţie, şi să-i fie repartizate sarcini şi atribuţii de serviciu restrânse”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Citește și Caz de MITĂ într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Slatina/Mituitorul, prins în flagrant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here