Olt: Tot mai mulți șoferi urcă beți la volan/„Recoltă” bogată pentru polițiști în week-end

Polițiștii din Olt au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute și în week-end, mai mulți conducători auto circulând cu autoturismele după ce consumaseră băuturi alcoolice, situație care poate conduce la adevărate tragedii pe arterele județului. De departe, cel mai grav caz a fost al unui tânăr care a urcat la volan după ce a consumat cantități foarte mari de alcool, oamenii legii descoperind la el o concentrație de peste 1,12 mg./l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că șoferul se îmbătase crunt înainte de a urca în mașină. 

Tânărul are 26 de ani și este din Vitomirești. El a fost depistat vineri de polițiștii Secției 11 de Poliție Rurală Verguleasa în timp ce conducea un autoturism pe DJ 678 B, raza localității de domiciliu, având o concentraţie de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat. O asemenea concetrație indică, îndeobște, stadiul de beție cruntă în care se află cel care a consumat alcool.

Tot pe DJ 678 B, dar pe raza comunei Tufeni, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 22 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,64 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au depistat, pe raza localității, un bărbat, de 34 ani, din Craiova, în timp ce conducea mașina având o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 06 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au depistat  pe raza localității un bărbat, de 34 ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea autoturismul, având o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Tot sâmbătă, oamenii legii au depistat în trafic, pe raza municipiului Caracal, un tânăr, de 17 ani, din comuna Redea, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere. Tânărul a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Tânărul a declarat că a luat scuterul fratelui său, fără consimţământul acestuia, pentru un drum la Caracal.

Acum, tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here