Primar cu probleme penale din Olt, găsit și incompatibil de ANI / FOTO

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a opt foști și actuali aleși locali din mai multe judeţe, printre aceștia regăsindu-se și primarul comunei Drăghiceni din Olt, Ştefan Viorel Şoancă. Acesta are și probleme de natură penală. După ce, la sfârșitul lunii martie, edilul a fost reținut de polițiști, el este cercetat acum, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu și delapidare.

Inspectorii de integritate susțin că edilul din Olt a deținut simultan, vreme de patru ani, atât funcția de primar, cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale cu capital privat.

„În perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, Şoancă Ştefan Viorel a deținut simultan funcția de primar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul S.C. Geoșel Măceșanu S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia»”, se arată într-un un comunicat al ANI.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Ștefan Viorel Șoancă

Ştefan Viorel Şoancă are și probleme de natură penală. După ce, la sfârșitul lunii martie, edilul a fost reținut de polițiști, el este cercetat acum, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu și delapidare. Pe timpul măsurii controlului judiciar, dispus pe o perioadă de două luni, edilul are interdicție de a-și exercita funcția de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here