Prefectura Olt, secțiune dedicată alegerilor locale parțiale pe pagina de internet

În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării alegerilor locale parțiale pentru primari din data de 11 iunie 2017, pe pagina de internet a Prefecturii Olt a fost activată secţiunea „Alegeri locale parțiale iunie 2017”.

Această secțiune conține datele de contact al Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 30 Olt, cadrul legislativ și informaţii utile cu privire la măsurile necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale parțiale, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Pagina de internet va fi actualizată permanent, pe măsură ce noi informaţii vor fi disponibile, se mai precizează în comunicat.

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În Olt, alegeri parțiale vor avea loc în comuna Osica de Sus, al cărui primar ales în iunie 2016, Cezar Filip, și-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări penale definitive pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, și în comuna Sprâncenata, unde primarul Marin Mihăeşteanu a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here