De la specialiști: Cum să vinzi mai repede o locuință la un preț cât mai bun

Foto: serenaresidence.ro

Vanzarea unei proprietati poate fi o provocare pentru unii sau o sarcina greu de indeplinit pentru altii, care nu au pic de experienta in acest sens, dar nici timpul necesar. O casa poate sa ramana luni bune pe piata, fara sa fie vanduta, daca nu respecti anumite reguli si nu te detasezi emotional de ea. O etapa importanta, trecuta usor cu vederea, se poate dovedi, uneori decisiva pentru incheierea tranzactiei cu succes. De aceea, in situatia in care te-ai decis sa vinzi o locuinta, dar nu stii cum trebuie procedat si ce pasi trebuie sa urmezi, e bine sa lasi aceasta treaba in seama unui specialist, daca nu vrei sa complici lucrurile. 

Iata ce solutii poti avea, daca ai o locuinta de vanzare, intr-o zona din Bucuresti, bine pozitionata, ca sa vinzi repede si la un pret cat mai bun:

1. Un broker imobiliar cu educatia, specializarea si experienta necesare poate patrunde mai usor pe un teritoriu necunoscut si va obtine cele mai bune rezultate in favoarea ta. Iata de ce:

– Poate avea acces mai usor la informatii, care poate tie iti sunt total necunoscute: ce acte sunt necesare pentru vanzarea unei locuinte, ce preturi sunt pe piata, in functie de zona sau cand este cea mai buna perioada

sa vinzi.

– Se va ocupa de tot ce inseamna programari si vizionari cu eventualii clienti in locul tau. Astfel, vei putea sa castigi timp pretios facand altceva si in plus, vei scapa de stres si nervi.

– Va negocia pentru tine cel mai bun pret de pe piata. Lucru dificil pentru un necunoscator in tehnica negocierii.

2. Inainte de a scoate la vanzare o proprietate, ea trebuie cat de cat pusa la punct si cosmetizata. Asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa golesti apartamentul complet. O curatenie prealabila, o reimprospatare a spatiului si un cadru primitor ar fi de ajuns. Un apartament cu mobila moderna si bine incadrata poate sa il inspire pe viitorul proprietar si chiar sa isi doreasca acea casa, doar pentru acest aspect. In plus, daca ai mobila realizata pe comanda pentru un anumit spatiu si cu un design atragator, poti sa vinzi proprietatea cu tot cu mobila, la un pret mai mare. Poate fi o idee sau te poti folosi si de acest aspect.

3. In afara de caracteristicile pe care o locuinta le poate avea la prima vedere, va conta incarcatura emotionala, pe care o are cumparatorul cand paseste in acea casa. De aceea, este bine de observat acest aspect, pe care il poti folosi in favoarea ta.

4. Poti pregati locuinta care va fi scoasa la vanzare, infrumusetand-o cu ajutorul diferitelor decoratiuni. Asta nu inseamna ca trebuie sa apelezi la un designer de interior, care sa decoreze spatiul ca in reviste, lucru care implica costuri destul de mari. Nu de alta, dar nu vei scoate acesti bani, investiti suplimentar. Poate chiar, un anumit potential cumparator ar fi preferat proprietatea, dar sa o personalizeze dupa bunul plac, nu dupa gustul designerului. In SUA chiar exista firme de decoratiuni interioare, care se ocupa special c decorarea, cat mai minimalist a locuintelor,care urmeaza sa fie scoase l vanzare si le iau inapoi dupa ce se incheie vanzarea. Daca locuinta are un stil mai putin incarcat, fara mobila care nu se incadreaza in decor, te poti folosi de anumite obiecte de decor, plante sau lampi pentru a pune in valoare spatiul pentru un succes garantat.

5. Acorda o atentie sporita bucatariei si baii. Acestea ar trebui sa arate impecabil, sunt factori decisivi in ochii critici ai viitorilor cumparatori. Vopseste peretii de la bucatarie, daca sunt patati, inlocuieste balamalele care cad de la dulapuri sau manerele stricate ale usii. Elibereaza si decoreaza frumos masa si blatul de la bucatarie. La fel si baia trebuie sa aiba un aspect ingrijit si curat. Arunca toate bidonasele goale, fa un efort si inlocuieste robinetii stricati si spala gresia si faianta. Altfel spus, un apartament scos la vanzare, pe langa alte caracteristici importante trebuie sa fie curat, amenajat si utilat cu gust, pentru ca potentialul comparator sa-si formeze o idea de amenajare si mai important decat atat, casa sa fie disponibila in cel mai scurt timp de la incheierea tranzactiei. Doar asa, succesul poate fi garantat.

Sursa: otho.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here