Membru al Clanului Goșol din Corabia, ARESTAT pentru șantaj și cămătărie

Bărbatul din Corabia prins, miercuri, în flagrant delict primind 2000 de euro ca dobândă la o sumă împrumutată unor femei și reținut pentru șantaj și cămătărie a fosr arestat preventiv în urma deciziei luată, joi, de Judecătoria Corabia. Inculpatul este membru al Clanului Goșol și în trecut a mai avut probleme cu legea.

Este vorba de Crăciun Goșol, fiul lui Petre Goșol, care miercuri a fost prins de polițiștii din Corabia și de mascații de la Direcția Operațiuni Speciale Olt în timp ce primea 2000 de euro, dintr-un total de 4.500 de euro, cu titlu de dobândă la o sumă de bani împrumutată unor femei pe care le-ar fi șantajat pentru a obține acești bani.

Reținut, miercuri, de oamenii legii pentru 24 de ore, Crăciun Goșol a fost prezentat de procurori, joi, Judecătoriei Corabia cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de judecători.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia de arestare preventivă a inculpatului Goşol Crăciun. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen dispune arestarea preventivă a inculpatului Goşol Crăciun, pe o durata de 30 de zile de la data de 11.05.2017 pana la data de 09.06.2017, inclusiv”, se arată în hotărârea instanței, care nu este definitivă, inculpatul putând formula împotriva ei contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Din cercetări polițiștilor a reieșit că, folosindu-se de amenințări, bărbatul le-ar fi solicitat victimelor 4.500 de euro, bani care ar fi reprezentat dobânda aferentă unor sume pe care acesta le-ar fi împrumutat celor două femei.

„Pentru documentarea întregii activități infracționale, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința celui în cauză, în urma căreia au fost ridicați 1.840 de euro şi documente din care ar fi reieșit implicarea acestuia în cămătărie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Clanul Goșol a fost implicat în trecut în scandaluri și bătăi cu clanuri rivale din Corabia. În 2014, la membrii clanului au fost efectuate mai multe percheziții sub suspiciunea de trafic de persoane. În 2012, Crăciun Goșol a fost condamnat la un an de închisoare într-un dosar de furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here