Judecătoarea Otilia Chiriță de la Tribunalul Olt vrea mai sus/Alți magistrați care vor să scape de Olt

Judecătoarea Otilia Chiriță de la Tribunalul Olt, fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, depune eforturi să plece din județ la o instanță superioară.

Ea a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o solicitare de transfer, pentru sesiunea mai 2017, cerând să fie transferată fie la Curtea de Apel București sau la Tribunalul București, fie la Curtea de Apel Pitești, funcție de locurile vacante.

Fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Otilia Chiriță a intrat în rândul judecătorilor în decembrie 2014, când CSM i-a aprobat cererea de a ocupa un post de magistrat în cadrul Tribunalului Olt, la Secția Penală. Ea are, în momentul de față, unul dintre cele mai grele dosare pe rol, cel de-al doilea în care fostul ministru al Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, este judecat pentru corupție. De altfel, ea a făcut cerere de recuzare în dosar, dar Curtea de Apel Craiova i-a respins solicitarea.

Judecătoarea a mai avut o încercare de a se transfera la Curtea de Apel București în luna martie, anul acesta, din motive personale și profesionale, însă Consiliul Superior al Magistraturii i-a refuzat cererea.

Nu doar Otilia Chiriță solicită CSM transferul la o altă instanță. Colegele sale Caterina Tănăsescu, Valeria Vîrlan și Oana-Mihaela Pretorian, toate trei de la Secția I Civilă, cer mutarea la Tribunalul Dolj.

De asemenea, Mihaela Bunăiașu de la Judecătoria Slatina și Elena Mirela Cioboată de la Judecătoria Corabia ar vrea să se transfere la Judecătoria Craiova.

Dacă atâția magistrați vor să plece din județ, printre solicitările depuse în cadrul sesiunii mai doar una se referă la transferul unui magistrat într-o instanță din Olt. Este vorba de o judecătoare care cere CSM mutarea de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin la Judecătoria Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here