Amenzi record de peste 2 miliarde lei și zeci de permise auto reținute de polițiștii din Olt într-o singură zi

Peste 230 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigare a criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase din Olt sunt angrenați, în această perioadă, în diverse acțiuni preventiv-reactive. În doar o zi, sâmbătă, prima din seria de acțiuni în stradă, oamenii legii au constatat zeci de infracțiuni și au aplicat un număr record de sancțiuni contravenționale a căror valoare a depășit două miliarde de lei vechi. De asemenea, poliţiştii au reţinut zeci permise de conducere.

Cu ocazia activităților desfășurate sâmbătă, polițiștii olteni au constatat 20 de infracțiuni și au aplicat 770 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 lei. „Dintre acestea, 86 de contravenții au fost aplicate de către polițiștii de ordine publică, 35 fiind pentru încălcarea prevederilor  Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

În urma activităților desfășurate pe linie de investigare a criminalității economice, au fost constatate două infracțiuni și aplicate 14 contravenții, în valoare de 9.000 lei.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 670 de sancţiuni contravenţionale, 342 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 28 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 10 pentru conducere cu viteză excesivă şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, restul fiind pentru alte abateri.

Acțiunile se desfășoară în perioada 12-15 mai și au scopul de a preveni faptele antisociale și accidentele rutiere și de a combate ilegalitățile de orice gen, pentru ca cetățenii să se bucure de un climat de liniște și siguranță publică, se mai precizează în comunicatul Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here