Belgieni bănuiți de deturnare de fonduri și spălare de bani în țara lor, depistați în Olt

Doi cetățeni belgieni, bănuiți de autoritățile din țara lor de comiterea unor infracțiuni economice grave, au fost identificați de polițiștii din Olt, care au percheziționat mai multe imobile din Corabia care aparțin unei societăți comerciale controlate de cei doi străini.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat, marți, 16 mai, nouă percheziții domiciliare, pe raza localității Corabia, în baza unei comisii rogatorii internaționale, emisă de autoritățile din Belgia.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile și a fost aplicat sechestru asupra a 18 imobile, ce aparțin unei societăți comerciale cu sediul în orașul Corabia și a două persoane, din Belgia”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Cele două persoane sunt bănuite că, în perioada 2006-2017, prin intermediul a două societăți, cu sediul în Belgia, ar fi retras în mod ilegal mai multe sume de bani și ar fi făcut transferuri de bani către România, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

Cercetările se efectuează într-un dosarul aflat în instrumentarea autorităților judiciare din  Belgia, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deturnare de fonduri și spălare a banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here