VIDEO / Sediu nou pentru Ambulanţa Caracal/Câţi bani costă investiţia

Ambulanţa Olt va avea un sediu nou pentru substaţia de la Caracal. Aşa au decis, joi, în şedinţa ordinară a consiliului judeţean, aleşii Oltului, adoptând în acest sens un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice a investiţiei care se ridică la peste 1,6 milioane de lei.

Investiţia prevede demolarea clădirii vechi, construite în 1963, şi ridicarea alteia noi care să corespundă tuturor standardelor în domeniu.

Astfel de investiţii, pentru că şi alte substaţii ale Ambulanţei vor intrat în reparaţii şi lucrări de modernizare, au fost gândite încă de anul trecut de actuala administraţie a judeţului, care a preluat, prin hotătâri, terenurile pe care sunt construite respectivele substaţii.

„Încă de anul trecut am hotărât, în şedinţă a consiliu, să preluăm toate terenurile sediilor Ambulanţei. Unele nu corespund normelor normale pentru o instituţie care vrea să fie o intervenţie de urgenţă în folosul cetăţenilor. Am preluat acele terenuri şi acolo unde imobilele nu mai pot fi reparate, încercăm să facem sedii noi pentru Ambulanţă. Unele sedii pot fi reparate şi modernizate. Este vorba de sediile Ambulanţei de la Corabia şi Drăgăneşti, care de asemenea, nu mai corespund normelor. Cel de la Caracal însă va fi construit din nou. Acolo va exista o demolare şi va fo construit sediu nou, pentru că cel vechi este impropriu”, a explicat, după şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Actuala clădire în care funcţionează Ambulanţa are o vechime de 54 de ani, nu are căi de acces pentru asigurarea fluxurilor în caz de incendiu, nu are racord la sistemul public de canalizare, nu are un spaţiu pentru depozitarea şi curăţirea echipamentului de lucru, iar grupurile sanitare, construite în afara clădirii, nu îndeplinesc condiţiile de igienă. În plus, spaţiul este insuficient şi fără o compartimentare optimă, neasigurând condiţii adecvate de funcţionalitate pentru personalul medical şi auxiliar, după cum se arată în raportul proiectului de hotărâre adoptat joi.

Costurile investiţiei de la Caracal se vor ridica la peste 1,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here