Ce criteriu trebuie să îndeplinească slătinenii pentru a se pensiona mai devreme cu 2 ani/VIDEO

Legea care permite pensionarea slătinenilor și a cetățenilor din împrejurimi cu doi ani mai devreme, votată recent în Camera Deputaţilor şi care urmeayă să ajungă la preşedintele României pentru promulgare, conţine un criteriu pe care potenţialii beneficiari trebuie să îl îndeplinească. Precizarea a fost făcută, vineri, într-o conferinţă de presă, de deputatul PNL Gigel Ştirbu, co-iniţiator al legii.

Singurul criteriu pe care beneficiarii legii trebuie să îl îndeplinească este să fi locuit în Slatina cel puţin 30 de ani.

„Trebuie să fac această precizare pentru că am primit foarte, foarte multe întrebări pe reţelele de socializare şi pe telefon, pe sms, chiar şi la partid am primit nenumărate întrebări din partea unor cetăţeni. De această iniţiativă legislativă vor beneficia absolut toţi cetăţenii care locuiesc în acest areal, respectiv în municipiul Slatina ş într-un areal de opt kilometri de jur-împrejurul acestui municipiu, indiferent unde şi-au desfăşurat activitatea. Singura consiţie, singurul criteriu pe care un om trebuie să îl îndeplinească pentru a beneficia de această preedere legală este să fi locuit în municipiul Slatina 30 de ani”, a declarat deputatul Gigel Ştirbu.

Iniţiativă legislativă prevede modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât la articolul 65, alin. 5, care prevede această facilitate pentru cetățenii din mai multe zone poluate, să fie introdus și numele municipiului Slatina.

Dacă legea va fi promulgată de președintele României, toate persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul Gigel Știrbu și de senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here