Adjunctul Gărzii Naţionale de Mediu, slătineanul Florin Cotoşman, CONDAMNAT DEFINITIV într-un dosar penal

Comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu Florin Cotoşman, fost angajat al Camerei de Conturi Olt, a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Craiova în dosarul în care a fost judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Condamnat iniţial de Judecătoria Slatina, în 16 martie anul acesta, la un an şi şase luni de închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, inculpatul beneficiind de amânarea aplicării pedepsei  pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, Florin Cotoşman a mai primit un plus de pedeapsă în urma judecării recursului declarat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, „suplimentul” constând în aceea că, pe durata termenului de supraveghere, i se interzice să conducă autovehicule.

Citeşte şi Dublă TRAGEDIE: Doi fraţi din Olt, de 23 şi 24 de ani, au murit într-un accident rutier/FOTO

„In baza art.421 pct.2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de apelantul Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva sentin?ei penale nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina . Desfiinţează în parte sentin?a penala nr. 277/2017 a Judecătoriei Slatina si rejudecând: In temeiul art. 85 alin 2 lit. g) Cp impune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să nu conducă autovehicule. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii penale”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Craiova, care este definitivă.

Citeşte şi PNL Olt a reluat votul privind susţinerea unui candidat la şefia PNL: Tot Orban a ieşit/Cine joacă la două capete

În afară de obligaţiile uzuale care li se impun inculpaţilor pe perioada pedepsei în astfel de cazuri, Florin Cotoşman mai trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, fie la Colegiul Tehnic Metalurgic, fie la Colegiul Naţional Radu Greceanu din Slatina, pe o perioadă de 50 de zile. În plus, i s-a impus să participe, conform programării ce va fi realizată de către consilierul de probaţiune, la programul „Drink and Drive – schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Citeşte şi Fost primar din Olt, condamnat la ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru abuz în serviciu

Florin-Irinel Cotoşman a lucrat mai mulţi ani în cadrul Camerei de Conturi Olt, până în 2014, când a fost numit de premierul de atunci al României, Victor Ponta, în funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here