Cu gunoiul pe malul Oltului, după ce zeci de peşti au fost găsiţi morţi din cauza unei bacterii

La doar câteva zile după ce zeci de peşti au fost găsiţi morţi în apele Oltului, la Slatina, o persoană a fost depistată de jandarmi, în acest week-end, în timp ce arunca deşeuri menajere şi materiale şi produse poluante pe malul râului, în dreptul localităţii Slătioara. 

În timp ce executau o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, jandarmii olteni au depistat, sâmbătă, o persoană care arunca deșeuri menajere, materiale și produse poluante pe malul râului Olt, în dreptul localității Slătioara.

„Persoanei în cauză i s-a aplicat amendă în valoare de 4000 de lei pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultură”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de jandarmi Judeţean Olt, sublocotenentul Claudia Bucă.

Zeci de pești morți au fost observați plutind la suprafața apei râului Olt, în zona debarcaderului de la plaja amenajată în municipiul Slatina, în urmă cu circa o săptămână. Atât Garda de Mediu, cât şi reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Olt s-au sesizat şi au recoltat probe din apă şi din peştii morţi. Ulterior, în urma analizelor de laborator, s-a descoperit că moartea peştilor a fost cauzată de o bacterie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here