Siminica Mirea cere Ministerului Transporturilor pasarele supraterane peste DN 65, în Balş

Construirea unor pasarelele pietonale supraterane peste DN 65 în Balş ar fi o soluţie temporară pentru traficul rutier de coşmar în acest oraş, până când proiectul anunţatului drum expres Piteşti – Slatina – Craiova va fi, în sfârşit, transpus în practică. 

Ideea aparţine senatorului liberal de Olt Siminica Mirea, care l-a interpelat pe ministrul Transporturilor pe acest subiect.

„Una dintre cele mai intens circulate șosele din România, conform datelor statistice existente în Ministerul Transporturilor, este drumul național 65, porțiunea de drum dintre Slatina și Craiova. Vârful de trafic, zona de ambuteiaj, se află în orașul Balș, tranzitat de această importantă arteră rutieră din România. Aici, numeroase treceri pietonale blochează fluidizarea traficului și produc, în intervalele orare considerate de vârf, dimineața – între orele 7:00 și 9:00, și după-amiaza –între orele 16:00 și 19:00, poate chiar și peste aceste perioade, blocaje care formează șiruri de mașini pe distanțe de câțiva kilometri, atât spre Slatina, cât și spre Craiova. Explicația de natură tehnică, oferită de specialiștii în trafic rutier, este legată de prezența trecerilor de pietoni semnalizate în zonă. Fără a crea o cauză divergentă între pietoni și conducătorii auto (fiecare are dreptatea lui), soluția de mijloc și în același timp cea mai rapidă o reprezintă realizarea a cel puțin trei pasaje pietonale în zonă. Avantajele sunt pentru toată lumea: conducătorii auto nu mai întârzie în deplasarea pe traseul respectiv, iar pietonii beneficiază de siguranță maximă în traversarea carosabilului pe DN65, în interiorul orașului Balș”, se arată în interpelarea parlamentarului liberal.

În acest context, dacă propunerea sa ar atragere atenţia ministerului de resort, Siminica Mirea îl întreabă pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, când ar putea fi demarate lucrările la respectivele pasarele pietonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here