Slătinenii, la un pas de un imens AVANTAJ: Se așteaptă semnătura președintelui României

Slătinenii se află la un pas de un imens avantaj de care urmează să beneficieze: legea referitoare la reducerea vârstei de pensionare pentru locuitorii Slatinei şi ai zonelor limitrofe pe o rază de 8 km, din cauza poluării generate de platforma industrială a municipiului-reședință de județ, a plecat spre promulgare la preşedintele României, Klaus Iohannis.

Anunțul a fost făcut de deputatul liberal Gigel Știrbu, inițiator al proiectului de lege. „În cel mai scurt timp, legea va fi promulgată de preşedinte iar după publicarea acesteia în Monitorul Oficial slătinenii vor putea beneficia de efectele ei”, a scris pe un site de socializare parlamentarul PNL.

Proiectul de lege prevede modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât la articolul 65, alin. 5, care prevede această facilitate pentru cetățenii din mai multe zone poluate, să fie introdus și numele municipiului Slatina.

Dacă legea va fi promulgată de președintele României, toate persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul Gigel Știrbu și de senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here