Bărbatul din Olt prins în flagrant oferind MITĂ unui expert judiciar, trimis în judecată

Bărbatul din localitatea olteană Brebeni care la începutul lunii trecute a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Olt în timp ce oferea o mită de 10.000 lei unui expert tehnic judiciar, în vederea influențării rezultatului unei expertize, a fost trimis în judecată.

Constantin Șerban, de 73 de ani, din Brebeni, a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr.103/P/2017 din 30.05.2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. El rămâne, în continuare, sub măsura controlului judiciar dispusă luna trecută de procurori, au decis, vineri, instanța de juudecată.

„În baza art. 348 alin. 2 rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar a inculpatului ŞERBAN CONSTANTIN, trimis în judecată prin rechizitoriul nr.103/P/2017 din 30.05.2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev.de art.290 alin.1 Cod penal rap.la art.6 din Legea nr.78/2000, dispusă prin ordonanţa nr. 103/P/2017 din data de 03.05.2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p. Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul Şerban Constantin”, se arată în încheierea de vineri a Tribunalului Olt. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei și să se prezinte la I.P.J. Olt, conform programului de supraveghere întocmit de ofiţerul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat.

De asemenea, pe durata controlului judiciar, Constantin Şerban nu are voie să părăsească țara, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorul de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, și nici să se apropie sau să comunice, direct ori indirect, pe nicio cale, cu expertul tehnic judiciar pe care a încercat să îl mituiască, martor în proces.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, l-au prins în flagrant, în 4 mai, pe bărbatul din Brebeni în timp ce oferea suma de 10.000 lei (din care a remis efectiv 7.000 de lei), unui expert tehnic judiciar, în vederea influențării rezultatului unei expertize.

Flagrantul a fost pus la cale după ce expertul tehnic judiciar a depus, în 22 martie, un denunț la sediul DGA – SJA Olt cu privire la faptul că, desemnat fiind de către Judecătoria Slatina să efectueze o contraexpertiză tehnică judiciară într-un dosar având ca obiect ”grănițuire”, inculpatul, reclamant în dosar, i-a oferit sume de bani totalizând 10.000 lei, precum și produse alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here