INIȚIATIVĂ Fostul ștrand din Slatina va fi transformat în parc de agrement

Foto: adevărul.ro

Pe locul fostului ștrand din cartierul Progresul din Slatina va fi amenajat un parc de agrement. Consiliul local al municipiului își va da, în ședința extraordinară de miercuri, acordul de principiu în acest sens. Primarul Slatinei a pus pe tapet această ideea încă din luna martie, atunci când aleșii orașului au adoptat bugetul municipiului pe anul în curs.

Fostul ștrand, respectiv Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu”, nu a mai funcționat cu această destinație de aproape două decenii, ajungând într-o stare avansată de degradare, astfel că autoritățile administrației publice locale s-au gândit să o transforme într-un obiectiv de utilitate publice, construind acolo un parc de agrement.

Un prim pas a fost înaintarea unei adrese Ministerului Tineretului şi Sportului, proprietarul de drept al obiectivului, prin care autoritatea publică locală şi-a exprimat intenţia de a amenaja un parc, transmițând și o notă de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea realizării unei asemenea investiții.

Următorul pas este adoptarea proiect de hotărâre prin care consilierii locali vor da un acord de principiu pentru investiție, lucru care se va întâmpla în ședința extraordinară programată pentru miercuri, 14 iunie.

„Bazinele de înot nu au mai fost puse în funcţiune de peste 18 ani, iar celelalte componente nu au mai fost utilizate cu destinaţia pentru care au fost edificate”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre ce va fi supus dezbaterii și aprobării în ședința de miercuri.

În urmă cu mai mulți ani, când ștrandul a fost preluat în administrare de Primăria Slatina de la Ministerul Tineretului şi Sportului, a existat o inițiativă de revigorare a fostului ștrand, ba chiar a fost făcut și un studiu de fezabilitate care acum va fi refăcut, în noii termeni ai investiției, cu bani de la bugetul local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here