Prysmian a inaugurat la Slatina cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa/FOTO

Liderul mondial în industria de cabluri și sisteme electrice și de telecomunicații, Grupul Prysmian, a inaugurat marți, la Slatina, cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa, reprezentând o investiție de 25 de milioane de euro. La eveniment au participat ambasadorul Republicii Italiene în România, Excelența Sa Marco Giungi, Valerio Battista, CEO al Grupului Prysmian, Philippe Vanhille, vicepreședinte Telecom Business Prysmian Group, Francesco Fanciulli, CEO pentru Regiunea Europei Centrale şi de Est, lideri ai comunității de afaceri locale și internaționale, parteneri de afaceri și alți oficiali ai companiei, dar și importanţi reprezentanți ai autorităților locale: președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, subprefectul județului, Silviu Neacșu, primarul Slatinei, Emil Moț, directorul general al Parcului Insdustrial (unde a fost construită noua fabrică), Florin Bît, șefa Inspectoratului Școlar Județean, Felicia Man etc. Guvernul României a fost, de asemenea, prezent prin Gabriel Stătescu, de la Secretariatul General al Executivului. În total, la inaugurare au luat parte peste 150 de participanți.

Noua fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

„În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how. Am fost implicaţi în proiecte în întreaga lume şi aducem acestei noi fabrici calitatea de necontestat a produsului nostru, împreună cu toată experienţa dobândită până acum. În dezvoltarea infrastructurii strategice, cum ar fi rețelele de telecomunicații, calitatea și fiabilitatea sunt esenţiale. Prysmian s-a dovedit a fi în măsură să satisfacă aceste cerințe”, a spus Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacități la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite țării să devină un centru european de excelență și inovare pentru cablurile optice, precum și un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă și medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafață de aproximativ 28.000 m², are un design modular, care poate fi ușor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina (Milcov), din a cărui suprafață disponibilă aproape 40% a fost achiziționată de Prysmian în 2015, ajungând la o suprafață totală de aproximativ 110.000 m². Construcția a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni, iar producția urmează să înceapă în iunie 2017.

La Slatina, aproape 1.000 de angajați Prysmian produc cabluri optice și electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume. Atenția Grupului față de România oferă țării oportunitatea de a se afla în centrul unei industrii puternice din punct de vedere tehnologic, cu produse extrem de competitive.

„Suntem interesați să facem din Slatina un centru major de excelență pentru industria de cabluri optice și cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autoritățile locale și naționale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiții. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare și echipamentele de ultimă generație. De aceea produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă”, a concluzionat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

Prezent la eveniment, primarul Slatinei, Emil Moț, a reliafat importanța evenimentului, ba chiar a spus că este vorba de un moment istoric în viaţa comunităţii locale.

„Prysmian a pus deja Slatina pe harta economiei mondiale, iar dezvoltarea companiei în municipiul nostru arată că întreaga comunitate se bucură de încrederea dumneavoastră. Colaborarea cu dumneavoastră este mai mult decât una strict de afaceri. Consider că între Prysmian şi comunitatea slătineană este şi o legătură sufletească, ca într-o familie, pentru că afacerea nu poate să crească fără a ţine cont de oameni, iar Prysmian a demonstrat acest lucru din plin”, a spus primarul municipiului-reședință de județ.

După discursuri, cei prezenți au fost invitați să dea un tur al fabricii.

Grupul Prysmian este lider mondial în industria de cabluri si sisteme electrice și de telecomunicații. Cu o experiență de aproape 140 de ani, vânzări de peste 7,5 miliarde de euro în anul 2016, 21.000 de angajați în 50 de țări și 82 de fabrici, Grupul este puternic poziționat pe piețele de înaltă tehnologie și oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how. Acesta activează pe segmentele de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmitere și distribuție a energiei electrice, cabluri speciale pentru aplicații în numeroase și diverse sectoare industriale, și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectorul construcțiilor și infrastructurii. Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru serviciile de transmitere de voce, video și date, oferind o gamă completă de fibre optice, cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here