În timp ce lui Vâlcov i s-a făcut rău în fața instanței, Prina a „turnat” tot, inclusiv despre Blaga

Fostul viceprimar al municipiului Slatina şi omul de încredere al lui Darius Vâlcov, Minel Prina, a declarat la instanţa supremă, în dosarul în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, că, după o întâlnire la Bucureşti, Vâlcov i-a spus că fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga i-ar fi cerut să ofere unei anumite firme mai multe lucrări publice ale primăriei.

În același proces, Darius Vâlcov, cel care a făcut evaluarea miniştrilor Cabinetului Grindeanu, a cerut, prin avocat, să părăsească sala de şedinţă deoarece se simte rău, solicitarea fiindu-i admisă de către judecători.

Citește și EXTREM în Olt: Și-a dat foc la casă, apoi s-a spânzurat/Imagini de la fața locului

După ce Darius Vâlcov a părăsit sala de ședință, a urmat Minel Prina, care a arătat că îşi recunoaşte faptele şi că vrea să aducă o serie de precizări. Fostul viceprimar al Slatinei a susţinut că, după ce primăria a semnat un contract de reabilitare a străzilor cu firma Tehnologica Radion condusă de Theodor Berna, la şase luni de la începerea lucrărilor, acestea au început să stagneze. „I-am adus la cunoştinţă aceste probleme domnului Vâlcov. Am cerut o întâlnire cu patronul Tehnologica, pe care nu-l ştiam atunci. Reprezentantul Tehnologica Radion mi-a spus că îi pare rău, că a făcut o promisiune şi că nu se poate ţine de ea, dar fără asigurarea mijloacelor tehnice şi umane de către şefi el nu poate să ducă la bun sfârşit acest contract. Am încercat să sensibilizez conducerea Tehnologica şi am cerut colegilor să verifice lucrările. Colegii au dat amenzi, dar acestea erau foarte mici, o picătură într-un ocean”, a arătat Prina, conform Romaniatv.net.

Citește și Planul lui Ponta şi Grindeanu, `devoalat` de un lider politic din Olt: Vor un partid-balama

El a continuat şi a relatat că în luna mai 2011 Darius Vâlcov i-a dat numărul de telefon al lui Theodor Berna şi i-a cerut să ia legătură cu patronul Tehnologica Radion, care a fost invitat la Slatina pentru discuţii.

Citește și Omului cu nervii cei mai tari, Darius Vâlcov, i s-a făcut rău în sala de judecată

„L-am sunat să văd la ce oră ajunge la primărie. I-am relatat problemele. Berna a promis că va rezolva problema. (…) Mi-a zis la plecare că urmează să se întâlnească şi cu primarul Vâlcov, dar nu ştiu dacă s-au întâlnit. După trei săptămâni, am primit un telefon de la Berna, care mi-a cerut să ne vedem. L-am primit în birou după două zile şi înainte de discuţie mi-a înaintat un bilet pe care scria că are o promisiune financiară pentru Darius Vâlcov şi nu poate să-l mai ajute cash şi mă întreba dacă putem să-i dăm o societate prin care să se achite de această promisiune. Am rămas suprins. Atunci am auzit de comisionul de 20 la sută din valoarea lucrărilor. După această întâlnire, m-am văzut cu Andrei Ramba (om de afaceri care deţinea mai multe firme – n.r.) şi i am cerut să ţină el legătură cu Berna. O să regret câte zile voi avea. Nu am primit nicio sumă de bani de la Berna pentru Vâlcov. Lângă primărie nu există un restaurant, aşa cum susţine Berna, în care ne-am fi întâlnit”, a mai arătat fostul viceprimar, care susţinut că nu cunoaşte circuitul financiar al banilor de la Berna către firmele lui Ramba.

Citește și Grindina căzută în Olt a DISTRUS aproape 1000 de hectare de culturi agricole/FOTO+VIDEO

Fostul viceprimar a admis că s-a întâlnit cu Andrei Ramba şi i-a cerut să deruleze prin intermediul firmelor sale o serie de tranzacţii financiare pentru a „acoperi” comisionul de 20% către Darius Vâlcov.

„Recunosc că i-am cerut lui Ramba să se întalnească cu Berna pentru o serie de tranzacţii, ca Vâlcov să obţină comisionul de 20 la sută, faptă pe care o voi regretă tot timpul. Suma în legătură cu comisionul de 20 la sută am avut reprezentarea că este mită”, a continuat inculpatul trimis în judecată.

Citește și Gigel Știrbu a fost ales vicepreședinte regional pe regiunea Sud-Vest Oltenia al PNL

Declaraţia lui Prina a continuat cu relatarea unui episod în care Vâlcov le-a povestit celor prezenţi că firma Tehnologica Radion i-a fost impusă de la București pentru efectuarea lucrărilor.

Citește și Grindeanu l-a numit ilegal pe Victor Ponta secretar general al guvernului/Dovezile AICI

„În 2009, a venit Vâlcov de la Bucureşti şi la o întâlnire cu patru sau cinci persoane ne-a spus că i s-a impus de către fostul şef al PDL Vasile Blaga să facă lucrările din oraş cu o anumită firmă. Atunci, Vâlcov ne-a spus că a exclus propunerea, nefiind de acord cu ea. În 2015, mi-am dat demisia din toate funcţiile din cadrul Primăriei Slatina, lucru pe care ar fi trebuit să-l fac din 2009. Sunt foarte fericit şi împăcat cu mine că am făcut acest pas”, a adăugat fostul viceprimar al Slatinei.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here