Stimulente pentru firmele din Olt care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt reaminteste angajatorilor ca pot beneficia de un stimulent financiar lunar, in valoarea de 250 lei (50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca în vigoare), acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca, conform prevederilor Legii nr.72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, se arată într-un comunicat al AJOFM. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

„Beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial sau în baza unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei”, se precizează ân comunicatul AJOFM Olt.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de muncã incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi și nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de acest stimulent financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii din judetul Olt vor încheia cu AJOFM Olt, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor si studenților aflați în perioada vacanțelor, o convenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here