Jandarmii, polițiștii și pompierii, în misiune comună de Zilele Slatinei

Efective ale Jandarmeriei Olt vor fi angrenate în misiuni și vor asigura, în perioada 30 iunie – 2 iulie a.c., măsurile de ordine publică cu ocazia manifestării cultural-artistice „Zilele Municipiului Slatina”.

Jandarmii vor fi sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Poliției Locale Slatina și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal din zonele unde sunt organizate aceste manifestări și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt face un apel către participanţi să adopte un comportament civilizat, să respecte prevederile legilor în vigoare, pentru menţinerea unui climat normal de ordine şi linişte publică pe tot parcursul desfăşurării manifestărilor.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt face următoarele recomandări cetățenilor:

  • Să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale, pentru a evita furturile din buzunare;
  • Să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale;
  • Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
  • Să nu lase la vedere în interiorul maşinilor obiecte de valoare (genţi, poşete, telefoane mobile, etc.);
  • Să nu evite să ceară, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, care au misiunea de a asigura ordinea şi siguranţa publică;
  • Spectatorii meciului de fotbal să dea dovadă de fair-play și să evite orice manifestare de violență, care poate tulbura ordinea publică;
  • Întrucât meteorologii au anunțat o perioadă caniculară, cu disconfort termic foarte ridicat, vă recomandăm să vă hidratați corespunzător și să evitați expunerile la soare și efortul fizic intens.  

„Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, sublocotenentul Claudia Niță.

Totodată, sâmbătă, 1 iulie, jandarmii olteni vor asigura ordinea publică și la bâlciul anual organizat în localitatea Stoenești, dar și la meciul de fotbal VOINȚA BABICIU – A.S. MILCOV, Cupa României, faza județeană, care se va desfășura pe stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here