Numărul candidaților respinși la examenul pentru obținerea permisului auto crește de la an la an în Olt

Numărul candidaților respinși la examenul pentru obținerea permisului de conducere crește de la an la an în județul Olt. 

Cel puțin așa reiese dintr-o statistică a Prefecturii Olt, în subordinea căreia funcționează Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV). Dacă în trimestrul al doilea din 2016, la prima probă, cea teoretică, au fost respinși 1.358 de candidați, în aceeași perioadă a anului în curs numărul celor respinși a crescut la 1.724 de persoane.

De asemenea, dintre cei 2.229 de candidați care au reușit să ajungă, anul acesta, la proba practică, nu mai puțin de 750 au fost respinși. Și aici statistica indică un număr mai mare de respinși față de aceeași perioadă a anului trecut, când la proba practică 683 de persoane s-au întors acasă fără permis de conducere.

Statistica prefecturii mai arată că, în trimestrul al doilea al acestui an, SPCRPCÎV Olt a emis 5.426 de permise de conducere, aproape dublu față de aceeași perioadă din 2016.

 

Din 12 iulie, proba practică a examenului auto este înregistrată, și în Olt, atât video, cât și audio, pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, nu se înregistrează audio sau video proba practică susţinută pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here