Oltul, în expoziție cu fotografie și ceramică la Palatul Parlamentului / FOTO

Consiliul Judetean Olt a participat, vineri, la Palatul Parlamentului din București, cu o expoziție de fotografie artistică și obiecte de ceramică la forumul „China – Central and Eastern European Countries (CEEC) Political Parties Dialogue 2017“ (Dialogul partidelor politice China – țările Europei Centrale și de Est 2017), organizat în perioada 13 – 14 iulie. 

Forumul a fost organizat de Uniunea Națională a Consiliilor Județene din Romania (UNCJR) împreună cu PSD și cu Republica Populară Chineză, iar expoziția, la care au participat și alte județe, a avut un caracter de informare, având ca subiect principalele atracții turistice, dar și de prezentare a costumului popular, a obiceiurilor și tradițiilor românești, a muzicii populare și a dansurilor precum și a unor obiecte realizate de meșteri populari.

Delegația chineză, foarte numeroasă, condusă de Liu Yunshan, membru al Comitetului permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC, a fost deosebit de atrasă de expoziția de fotografie reprezentată de lucrări fotografice realizate în cadrul taberelor de fotografie realizate în județul Olt în ultimii patru ani și semnate de artiștii fotografi Valeru Ciurea, Robert Kovacs și Ionela Fugărețu, cât și de obiectele expuse. Vorbim de ceramică de Valea Oltețului realizată de meșterul Ștefan Trușcă de la Româna-Balș, ceramică de Vădastra realizată de meșterul Ionel Cococi de la Vădastra, sculptură tradițională în lemn realizată de meșterii Gheorghe Tănase și Alexandru Stan de la Corbu, costume populare din colecția Alexandrina Olguța Filip de la Cezieni, de cojoace realizate de meșterul popular Dumitru Liceanu de la Vădastra. Reprezentanții Oltului au oferit oficialilor chinezi și albume, cărți și materiale de promovare a județului.

„A fost, pentru noi, un bun prilej de a prezenta latura cultural-spirituală a județului Olt dar și de a face un schimb de impresii și informații cu reprezentanții celorlalte consilii județene prezente la acest mare eveniment”, a spus Valeru Ciurea, consultant artistic în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradioționale Olt, participant la eveniment.

Alături de Consiliul Județean Olt au mai expus reprezentanții județelor Vâlcea, Vrancea, Teleorman, Arad, Brașov, Tulcea, Mehedinți, Ialomița, Prahova și Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here