Program educaţional atipic pentru copiii de la Grădiniţa Coloneşti / FOTO

Grădinița cu Program Normal din localitatea Colonești organizează, în perioada 17 – 31 iulie, Atelierele de Vară Șotron, o inițiativă ce aparține Asociației OvidiuRo si partenerilor săi si care are ca principal scop integrarea cât mai multor copii în mediul educațional.

Atelierele Șotron se derulează în comunități defavorizate şi propun un alt model de învățare bazat pe explorare, investigare si discuții structurate. Toate activitățile sunt de tip recreativ, dar finalitatea lor este dobândirea de noi cunoștințe utile pe tot parcursul vieții. Copiii vor face experiențe, vor asculta povești, vor face reprezentări grafice, vor confecționa obiecte artizanale cu materiale din natură, vor vizita obiective istorice sau naturale, vor dansa si vor face întreceri sportive.

La grădiniţa din Colonești programul educațional va fi implementat de profesorul de învăţământ preşcolar Carmen Stoica si de profesorul de învăţământ primar Elena Constantin. Programul este destinat unui număr de 15 copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, beneficiari ai tichetelor sociale în cadrul programului “Fiecare copil în grădiniţă”, conform Legii nr. 248/2015 sau copii proveniți din familii defavorizate.

„Asociația OvidiuRo va sprijini financiar oferirea gustărilor (2 lei pe zi) si a materialelor de igienă (1 leu pe zi) pentru copii, pe parcursul celor două săptamâni de activități în cadrul Atelierelor Șotron.

Joi, 20 iulie 2017, câțiva membri ai Asociației OvidiuRo, în frunte cu doamna Georgiana Zarca, vor vizita Atelirele Șotron de la Colonești”, a declarat Carmen Stoica.

În data de 28 iunie, la Craiova s-a desfășurat o sesiune de training dedicată Atelierelor de Vară Șotron 2017, prilej cu care profesorii voluntari au fost pregătiți si li s-au oferit kit-uri educaționale pentru desfășurarea în bune condiții a activităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here