Începe calvarul pentru şoferi pe DN 65, la ieşire din Slatina: Podul Olt intră în reparaţii/Cum se va circula

Imagine: gds.ro

Vreme de aproximativ o lună de zile şoferii care vor circula pe DN 65 – E 574, între Slatina şi Craiova, vor trebui să se înarmeze cu multă răbdare la trecerea peste râul Olt, pentru că podul de peste râu intră în reparaţii, iar singura valiantă pentru traficul auto va fi circulaţia alternativă pe un singur sens de mers. Podul are nevoie de reparaţii urgente după ce, luna trecută, a cedat din nou, în patru locuri de data aceasta.

Conducerii Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina aşteaptă un aviz de la Poliţia Rutieră – sctructura centrală pentru începerea lucrărilor care vor dura între 20 şi 30 de zile.

„Nu ştim sigur data în care vom demara lucrările, pentru că trebuie să primim un aviz de la Poliţia Rutieră Bucureşti. În principiu, credem că după data de 25 iulie vom începe reparaţiile. Lucrările vor dura minimum 20 de zile, între 20 şi 30 de zile. Depinde foarte mult de rezultatele unor probe de laborator pe care le vom lua din beton. Dacă betonul ajunge la un procent de 80, 90% din marca lui, atunci stabilim că dăm drumul la circulaţie”, a declarat, pentru OLT-ALERT, directorul SDN Slatina, Adrian Motorga.

Citeşte şi Sute de călători au rămas izolaţi pe câmp, în Olt, după ce trenul cu care se deplasau a rămas fără locomotivă din mers

Pe timpul lucrărilor de reparaţie, traficul auto se va desfăşura alternativ, pe câte un sens de mers.

Citeşte şi Tribunalul Olt a decis: Ce se întâmplă cu traficanţii de droguri care vindeau substanţe interzise copiilor

„Ideea e că avem patru gropi, două pe un sens de mers şi două pe celălalt sens, astfel că vom închide un sens pentru reparaţii şi se va circula alternativ pe celălalt sens. După ce terminăm, şi asta va dura între 10 şi 14 zile, ne mutăm pe celălalt sens ca să reparăm şi celelalte două”, a mai precizat Adrian Motorga.

Citeşte şi Una dintre cele mai CUNOSCUTE bănci PLEACĂ din România. Cum sunt afectaţi clienţii/Banca are sucursale şi în Olt

Nu este pentru prima oară când Podul de peste Olt este băgat în acest gen de reparații. În martie, anul acesta, drumarii au fost nevoiți să găsească soluții la o fisură apărută în carosabil anul trecut și care, pentru că nu s-au făcut reparații, luase proporții de crater. Peste crater a fost fixată o placă de metal.

Citeşte şi Consilierii locali ai Slatinei își majorează indemnizațiile/Cât vor încasa în fiecare lună

Podul de peste râul Olt are nevoie urgentă de o reparație capitală și, deși autoritățile au tot anunțat că asemenea lucrări urmează să aibă loc, încă nu au fost găsite soluțiile financiare până acum.

Citeşte şi EPIDEMIE de rujeolă în Olt /Autoritățile îi sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii, în condițiile în care există deficit de vaccin

Citeşte şi DELAPIDARE de sute de mii de lei la Caracal/ Ce măsură au luat procurorii

Citeşte şi Tatăl unei cunoscute figuri publice, numit la conducerea unei instanțe din Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here