Peste 240 de incendii au avut loc în acest an în Olt, cu pagube de peste 2,5 milioane lei. Cu mult mai mare a fost valoarea bunurilor salvate/VIDEO

Pe parcursul  semestrului I al anului 2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a fost solicitat să intervină la un număr de 4510 evenimente, cu peste 1000 de intervenții faţă de aceeași perioadă a anului trecut, când de pompieri a fost nevoie în 3470 de cazuri, creşterea procentuală fiind de 29,97%. Valoarea pagubelor înregistrate a fost de peste 2,5 milioane de lei, iar valoarea bunurilor salvate a depășit 14 milioane de lei. Pe timpul acţiunilor de intervenţie au fost salvate 48 persoane adulte şi nouă copii, precum şi 78 de animale.

Datele fac parte din statistica ISU Olt, prezentată, miercuri, de comandantul unității, locotenent-colonelul Adrian Tănase, și de purtătorul de cuvânt al inspectoratului, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Potrivit acestei statistici, pompierii olteni au intervenit pentru stingerea a 247 de incendii.

Din totalul incendiilor, 201 incendii au fost stinse de serviciile profesioniste, 58 de incendii au fost lichidate în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, iar alte cinci incendii au fost stinse de pompierii voluntari.

”După domeniul de activitate, 143 incendii s-au produs la gospodării, anexe, bunuri ale populaţiei, 14 incendii la domeniul public, 17 incendii la domeniul privat, un incendiu la domeniul privat mixt, iar 99 de incendii s-au produs la vegetaţia uscată și miriști, comparativ cu 21 de incendii produse în aceeași perioadă a anului 2016.

De asemenea, s-au înregistrat două încendii pe teritoriul judeţului Vâlcea, în localități aflate în raionul de intervenție al ISU Olt, în baza planului comun de cooperare”, a precizat șeful ISU Olt.

În urma incendiilor, valoarea estimată a pagubelor este de peste două 2,5 milioane de lei, iar valoarea estimată a bunurilor salvate este de peste 14 milioane de lei, se mai arată în statistica pompierilor.

Pe timpul acţiunilor de intervenţie au fost salvate 48 persoane adulte şi nouă copii, precum şi 78 de animale.

În aceeași perioadă, pompierii olteni au avut și 2.670 de intervenţii pe segmentul de prim ajutor, precum și 1.561 de alte intervenții.

În primul semestru al anului 2017, ISU Olt a desfăşurat și cinci exerciţii cu forţe şi mijloace în teren.

În luna martie a avut loc un exerciţiu privind testarea Planului de Urgenţă Externă la obiectivul economic Alro SA Slatina, în cazul producerii unui accident chimic major în care sun implicate substanţe periculoase, la care au participat forţe de intervenţie din cadrul Detașamentului Slatina, Stației Scorniceşti si Rivergate SRL.

În 18 aprilie a fost un exerciţiu de cooperare cu forţe în teren privind gestionarea şi managementul situaţiilor de urgenţă de la nivel local, în cazul producerii unui incendiu la Direcția Sanitară Veterinară și de Siguranță a Alimentelor Olt, la care au participat forţe şi mijloace din cadrul Detașamentului Slatina.

În 27 aprilie, pompierii au desfășurat un alt exerciţiu cu forţe în teren la CFR Caracal, privind activitatea serviciilor profesioniste în cazul producerii unui accident major pe căile de transport feroviare, în care sunt implicate substanţe periculoase, la care au participat forţe şi mijloace din partea Detașamentului Caracal şi echipajul CBRN al Detașamntului Slatina.

În mai a fost derulat exerciţiul de verificare a capacităţii de reacţie a autorităţilor administraţiei publice locale din comuna Ştefan cel Mare şi a forţelor de intervenţie, pentru conducerea acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui accident nuclear major produs la CNE Kozlodui Bulgaria, la care au participat forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detașamentului Caracal şi Detașamentului Slatina.

În sfârșit, în iunie a fost desfăşurat exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren la SC Sovecord SA Slatina, privind conducerea acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui incendiu în industria producerii lacurilor şi vopselurilor, la care au participat forţe din cadrul Detașamentului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here