UE bagă peste 60 milioane de euro pentru reabilitarea unui drum naţional ce străbate Oltul

407 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune sunt investite în trei proiecte de infrastructură rutieră, a anunţat recent Comisia Europeană, potrivit economica.net, o parte din aceşti bani, peste 60 de milioane de euro, urmând să fie cheltuiţi pentru reabilitarea unui segment de drum naţional care traversează judeţul Olt.

Citeşte şi Medicii din Slatina condamnaţi pentru ucidere din culpă vor să scape de pedeapsă/La ce au recurs doctorii

Este vorba de Drumul Naţional 6, care leagă Alexandria de Craiova, prin Olt, pentru reabilitarea căruia au fost alocaţi 62 de milioane de euro, cu scopul de a ameliora securitatea rutieră şi de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de oră.

Citeşte şi Explicații explozive: De ce a fost angajat Vâlcov la Parlament: ‘Care este problema?’

Mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiţi în construirea secţiunii dintre localităţile Dumbrava şi Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Reţelei transeuropene de transport (RTE-T), dar şi în infrastructura conexă (poduri, intersecţii, tunele…).

Citeşte şi Cristian Tomescu, inculpat în dosarul de corupţie al lui Vâlcov, a început să îşi lichideze afacerile

Alte 9 milioane de euro vor finanţa construirea secţiunii de drum dintre oraşele Timişoara şi Lugoj, precum şi a unei variante ocolitoare în zona Timişoara.

Citeşte şi Buletinele de identitate, schimbare MAJORĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT

„Aceste proiecte, finanţate de Uniunea Europeană, au triplul obiectiv de a îmbunătăţi securitatea rutieră, de a contribui la dezvoltarea economică a regiunilor vizate şi de a consolida coeziunea teritorială din România”, a argumentat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Citeşte şi Intervenţie a pirotehniştilor pe o stradă din Slatina/A fost descoperită o BOMBĂ – FOTO

Citeşte şi UE bagă peste 60 milioane de euro pentru reabilitarea unui drum naţional ce străbate Oltul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here