Medicii din Slatina condamnaţi pentru ucidere din culpă vor să scape de pedeapsă/La ce au recurs doctorii

Medicii Paul Tusciuc (stânga) și Paul Iancu

Medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă, nu sunt deloc mulţumiţi de sentinţa pronunţată în urmă cu 12 zile de Judecătoria Slatina, după ce în 2015 au scăpat de pedeapsa la închisoare cu executare în acelaşi dosar.

La doar câteva zile de la cea de-a doua condamnare în primă instanţă, pronunţată în 14 iulie, ambii medici au formulat apel împotriva sentinţei. Acţiunea de apel a fost introdusă şi cele două persoane care s-au constituit părţi civile în dosar, Ionica Biculescu şi Constantin Grigore.

Citeşte şi Explicații explozive: De ce a fost angajat Vâlcov la Parlament: ‘Care este problema?’

Judecătoria Slatina a pronunțat, în 14 iulie, sentința în dosarul în care medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Totodată, instanța a admis acțiunea civilă potrivit căreia cei doi inculpați și Spitalul Județean de Urgență Slatina trebuie să plătească părții vătămate 20.000 de lei cu titlu de daune materiale, precum și 150.000 de euro ca daune morale.

Citeşte şi Cristian Tomescu, inculpat în dosarul de corupţie al lui Vâlcov, a început să îşi lichideze afacerile

Este a doua sentință pronunțată în acest caz, după ce, în urmă cu patru ani, cei doi doctori primiseră condamnări la închisoare cu executare. Atunci, doctorul Mircea Tusciuc a fost condamnat, în iulie 2013, la doi şi opt luni de închisoare cu executare de magistraţii de la Judecătoria Slatina după ce, în 2010, un copil de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

Citeşte şi Buletinele de identitate, schimbare MAJORĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT

La doi ani de închisoare cu executare a fost condamnat şi medicul Paul Iancu, cel care a primit copilul adus cu ambulanţa la Urgenţe şi care a pus greşit diagnosticul.

Ambii medici au atacat hotărârea de condamnare la Curtea de Apel Craiova, care a anulat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare.

La recurs, Curtea de Apel Craiova a desfiinţat sentinţa şi a întors dosarul la prima instanță spre rejudecare.

Citeşte şi Intervenţie a pirotehniştilor pe o stradă din Slatina/A fost descoperită o BOMBĂ – FOTO

Citeşte şi UE bagă peste 60 milioane de euro pentru reabilitarea unui drum naţional ce străbate Oltul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here