Şeful IPJ Olt, comisarul Cătălin Florescu: Infracţiunile au scăzut în judeţ în prima jumătate a anului în curs

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Cătălin Florescu, susţine că fenomenul infracţional a scăzut în prima jumătate a anului în curs. El îşi bazează afirmaţia pe date statistice făcute publice joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ceea ce priveşte situaţia operativă, în primele şase luni ale anului 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt numărul infracţiunilor sesizate a scăzut cu 1,92%, comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, a precizat, la întâlnirea cu jurnaliştii, şeful IPJ Olt.

„Din analiza datelor statistice privind infracţiunile contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii, în această perioadă, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, se observă o scădere cu 50% a numărului infracţiunilor sesizate la infracţiunile de vătămare corporală faţă de primele 6 luni din anul 2016).

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a fost începută urmărirea penală in personam pentru 179 de infracţiuni de natură economico – financiară în primele 6 luni din 2017.

În ceea ce priveşte situaţia infracţiunilor de natură economico financiară, pentru care s-a propus declinarea competenţei, se constată o scădere cu 29 % fapte faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a mai spus comisarul şef Cătălin Florescu.

La începutul perioadei analizate, se aflau în lucru 21 dosare penale complexe ce au vizat fapte de fraudă economică din sectoarele financiar-bancare, evaziune fiscală, iar, în cursul perioadei de referinţă, au fost înregistrate patru dosare complexe și au fost conexate două, arată statistica IPJ Olt.

Structurile de combatere a criminalităţii din sfera corupţiei şi a domeniilor conexe au înregistrat 13 dosare penale în perioada de referință și au fost soluţionate 18 dosare penale cu propunerea de declinare a competenţei, patru dosare declinate către unităţile de parchet competente, pentru cercetarea a 34 persoane.

În primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, criminalitatea stradală a înregistrat un trend descendent cu 5,7 procente.

„Ca urmare a acţiunilor preventiv – informative (organizarea unor patrule în zona unităţilor şcolare şi participarea la întâlniri cu elevii şi profesorii), s-a creat baza pentru realizarea unui climat de siguranţă, fapt ce a condus la scăderea numărului  de infracţiuni sesizate în incinta sau în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, fiind înregistrate 21 de astfel de infracțiuni în perioada de referință. În incinta unităţilor de învăţământ, numărul faptelor înregistrate a scăzut cu 33 %, comparativ cu primele şase luni ale anului 2016”, potrivit şefului IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here