Gigel Ştirbu, dezvăluire HALUCINANTĂ: Viitoarea centură ocolitoare a Slatinei va tăia în două noua fabrică a Prysmian

Deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu susţine că realizarea drumului expres Craiova – Piteşti este pusă în pericol de faptul că centura ocolitoare a municipiului Slatina, parte a acestui drum, ar urma să „taie o fabrică în două”, în condiţiile în care studiul de fezabilitate pentru proiect este finalizat de şapte ani, iar fabrica în cauză este o investiţie inaugurată în urmă cu două luni, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi INCENDIU la topitoria omului de afaceri Gabriel Brătucu din Slatina/Imagini de la faţa locului

Potrivit unui comunicat de presă al deputatului Ştirbu autorităţile au dat avize pentru construirea noii fabrici fără a lua în calcul faptul că prin zonă ar urma să treacă un tronson al centurii ocolitoare a municipiului Slatina, parte a drumului expres Craiova Piteşti.

Citeşte şi Medicii din Slatina condamnaţi pentru ucidere din culpă vor să scape de pedeapsă/La ce au recurs doctorii

„Am luat act astăzi, cu neplăcută suprindere, de faptul că realizarea mult aşteptatului drum expres care trebuie să lege Craiova de Piteşti este pusă în pericol de proastă organizare a autorităţilor locale care au semnat construcţia centurii ocolitoare a Slatinei (parte a tronsonului de drum), exact pe locul pe care se afla fabrica Prysmian. După ce autorităţile au anunţat că lucrările pentru proiectul drumului expres Piteşti-Craiova urmează a fi demarate, iată că apar şi blocajele. Este absolut şocant cum cei care ar fi trebuit să se ocupe de îndeplinirea la termen a acestui obiectiv, tergiversat de mai bine de 10 ani, nu au luat în calcul atunci când au semnat avizele pentru construcţia fabricii, faptul că pe acolo va trece centura Slatinei, pentru care Studiul de Fezabilitate este finalizat de 7 ani”, afirmă Gigel Ştirbu, conform comunicatului.

Citeşte şi Explicații explozive: De ce a fost angajat Vâlcov la Parlament: ‘Care este problema?’

Deputatul liberal menţionează că realizarea unui alt studiu de fezabilitate pentru drumul expres Craiova-Piteşti ar prelungi termenul de realizare a investiţiei, iar mutarea fabricii ar determina scăderea economiei locale.

Citeşte şi Cristian Tomescu, inculpat în dosarul de corupţie al lui Vâlcov, a început să îşi lichideze afacerile

„Întrebarea care se pune în această situaţie, luând în considerare faptul că termenul anunţat pentru finalizarea lucrărilor a fost de 3 ani, este următoarea: Când estimează autorităţile care conduc astăzi Ministerul Transporturilor că proiectul va fi dus la bun sfârşit, în condiţiile în care nu s-a găsit încă o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme? Mai mult decât atât, care este soluţia pe care politicienii de la vârful judeţului şi al ţării o consideră cea mai potrivită în acest caz: mutarea fabricii din Slatina (ceea ce înseamnă pierderea a mii de locuri de muncă în oraş şi în mod implicit scăderea economiei locale) sau un alt Studiu de Fezabilitate care să proiecteze o altă traiectorie pentru centura (ceea ce înseamnă o nouă alocare financiară şi prelungirea orizontului de timp stabilit pentru finalizarea proiectului)”, mai declară Gigel Ştirbu.

Citeşte şi Viitură puternică în aval de lacul de acumulare Izbiceni şi poluarea accidentală a apei/Exerciţiu

Citeşte şi UE bagă peste 60 milioane de euro pentru reabilitarea unui drum naţional ce străbate Oltul

Citeşte şi Buletinele de identitate, schimbare MAJORĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here