Poliţiştii din Olt se confruntă cu un important deficit de personal / Cifrele oficiale

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) susţine că şi în Olt există deficit de personal în rândul poliţiştilor.

Potrivit şefului inspectoratului, comisarul şef Cătălin Florescu, cea mai mare lipsă de personal se simte în rândul ofiţerilor, dar nici la nivelul agenţilor cifrele nu arată foarte bine.  

„Există şi la nivelul judeţului Olt deficit de personal. La nivelul ofiţerilor avem un deficit de 24%, iar la nivel de agenţi, undeva la 11%, 12% la momentul actual”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Olt.

La începutul acestei săptămâni, premierul Mihai Tudose a declarat, după o întâlnire cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), că, în ceea ce priveşte necesarul de personal, rolul Comitetului interministerial recent constituit printr-o ordonanţă adoptată de Guvern, este tocmai acela de a audita posturile din administraţie, inclusiv pe cele din poliţie, şi de a veni cu soluţii astfel încât în fiecare domeniu să existe eficienţă a personalului. Totodată, premierul României s-a arătat deschis la propunerea reprezentanţilor SNAP de a flexibiliza modul şi perioada de şcolarizare a agenţilor de poliţie, astfel încât promovarea în carieră să se facă treptat şi să se bazeze şi pe activitatea practică la locul de muncă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here