Darius Vâlcov a fost TRIMIS în JUDECATĂ într-un alt dosar de corupţie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au înaintat magistraților dosarul în care fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este acuzat de instigare la dare și luare de mită, potrivit realitateaoltului.ro. Este cel de-al treilea dosar de corupţie al lui Vâlcov care ajunge să fie judecat.

Citeşte şi Poliţiştii din Olt se confruntă cu un important deficit de personal / Cifrele oficiale

Este vorba de dosarul în care un funcționar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt este pus sub acuzația de luare de mită în formă continuată după ce, vreme de peste trei ani, el ar fi primit, lună de lună, câte 1000 de lei, cu titlu de mită, de la una dintre firmele care atunci erau controlate, prin interpuși, de Vâlcov (SC Millenium Topograpfica SRL) pentru a furniza societății cu pricina informații oficiale în domeniul cadastrului.

În afară de cei doi, în dosar mai au calitatea de inculpaţi alte două perrsoane.

Citeşte şi Vești bune pentru șoferi! Cum se schimbă plata asigurărilor RCA

Despre Darius Vâlcov, procurorii au reţinut că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.

Citeşte şi Salariile din CJ Olt şi din instituţiile subordonate au fost actualizate, conform Legii salarizării unitare/Cât încasează aleşii judeţului

”Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil, documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru-astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Citeşte şi Ce spune şeful CJ Olt despre proiectul drumului expres care „taie” în două fabrica Prysmian

În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Citeşte şi ALERTĂ / O nouă înșelătorie pe WhatsApp. Ce mesaj trimit hoții

Citeşte şi Gigel Ştirbu, dezvăluire HALUCINANTĂ: Viitoarea centură ocolitoare a Slatinei va tăia în două noua fabrică a Prysmian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here